Wordpress Page List icoon

Wordpress WoensdagHet Wordpress Page List block uitgelegd

Met het Paginalijst blok voeg je makkelijk een lijst van alle gepubliceerde pagina's op je site toe.

Waarvoor gebruik je het Paginalijst blok?

Met het Paginalijst blok kan je eenvoudig een hierarchische lijst van alle gepubliceerde pagina's op je site aan een pagina toevoegen.

Waarvoor je het Paginalijst blok zou gebruiken, is me niet helemaal duidelijk. Je zou het blok kunnen gebruiken om snel een soort HTML sitemap te maken, een pagina met een lijst met links naar alle pagina's die je op je website gepubliceerd hebt. Maar ik kan me voorstellen dat je zelf de volgorde van de links wil bepalen, wat niet kan met het Page List block. Het design van het blok kan je ook niet makkelijk aanpassen. Een voordeel van het paginalijst blok is, dat wanneer je een nieuwe pagina publiceert wordt deze automatisch aan je paginalijst toegevoegd.

Je zou het blok ook kunnen gebruiken om een lijst van alle gepubliceerde pagina's aan je footer toe te voegen. Maar hier is het navigatie blok of het lijst blok een betere keuze. Beide blokken zijn iets meer werk, maar je kan wel je pagina's onderverdelen in 'product' pagina's, 'algemene voorwaarden' pagina's enz.

Hoe voeg je een Paginalijst blok toe aan je post of pagina?

 1. toevoegen:
  • /paginalijst blok (page list)
  • + teken in de Gutenberg editor, zoek paginalijst
 2. toolbar settings
  • geen
 3. block settings
  • geen

Supersnel stap voor stap

 1. /paginalijst
 2. klaar

Andere widget blokken